Student Housing

 

Wij ontwikkelen woon & commerciële projecten in de grotere Nederlandse steden.

Ons doel is om grootschalige woonprojecten te ontwikkelen met gedeelde functies zoals parkeren, winkels, opslag, conciërge & schoonmaakdiensten, welness & sport, ontmoeting & werkplekken en buitenruimte.

Onze projecten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met een toegewijd ontwikkelteam dat is gericht op de optimalisatie van de ‘gebruikers ervaring en beleving” en investeerderbelangen.


Skyline van Groningen verrijkt met studentencomplex van 74 meter hoog

Urban Developers heeft samen met Borghese Real Estate 698 studentenwoningen ontwikkeld aan de Hoogeweg in Groningen. Het studentencomplex is circa 74 meter hoog en is een nieuwe eyecatcher geworden voor de stad Groningen.

De toren is naar ontwerp van INBO Architecten. In de gevel van de hoogbouw is een schilderij van de bekende Groningse schilder H.N. Werkman verwerkt. Deze schilder maakte onderdeel uit van het schilderscollectief De Ploeg.

Het U-vormige complex heeft een binnentuin die aansluit op het Reitdiep. In de binnentuin zijn sportveldjes gemaakt voor de studenten en in de plint is ruimte voor lichte horeca.

De locatie ligt op loopafstand van de Zernike campus, waar de universiteit en Hogeschool gevestigd zijn en op loopafstand van de winkels in de wijk Reitdiephaven.

De woningen zijn 20 tot 40 vierkante meter groot. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee-laagse woningen met een uitzicht over de stad.

Het gebouw is in overleg met de NAM aardbevingsbestendig ontworpen. Geveke Bouw heeft haar expertise op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen ingebracht en is verantwoordelijk voor de realisatie.

Het complex is begin 2020 geopend.

Neem direct contact op